SERVICII DE SCANARE

Scanarea unui document presupune transformarea unei copii a documentului in format electronic, prin intermediul unor scanere profesionale, obtinandu-se astfel o imagine identica cu originalul. Echipa noastra poate prelucra documente de orice format, pe suport calc sau ozalid, planse tehnice, carduri de acces, radiografii, pelicule, carti de vizita, fotografii sau documente sensibile (cum sunt manuscrisele sau cartile vechi). Orice tip de document poate fi scanat, de la cele mai mici pana la cele care au peste 40 de metri lungime.

Avantajele sunt numeroase, scanarea si pastrarea documentelor in format electronic fiind foarte practica si eliminand riscul ca acestea sa se degradeze in urma consultarilor repetate. In plus, accesul la arhiva in timp real, indexarea si solutiile de cautare in arhiva scurteaza timpul de acces la informatiile arhivate, sporesc eficienta angajatilor si scad costurile operationale. Exista doua tipuri principale de scanare:

a. Scanare automata (ADF)

In cadrul Centrului de conversie se pot procesa pana la un milion de pagini pe zi si peste 20 de milioane de pagini pe luna (in "mod duplex"), la rezolutii intre 100 si 400 dpi (rezolutie optica). Documentele pot fi scanate fata-verso la o singura trecere a documentului prin scaner, iar livrarea imaginilor se realizeazain timp real. Echipamentele sunt dotate cu senzori de detectare multi-feed, cu ultrasunete, care detecteaza automat daca scanerul a preluat mai mult de o fila. Toate acestea se reflecta in cresterea productivitatii companiei-client, in calitatea materialelor pe care le produce si in relatia mai stransa cu proprii clienti.

Procesarea imaginilor (indreptare, decupare, diferite corectii si optimizari) se realizeaza automat in scaner, inainte ca imaginile scanate sa ajunga in aplicatiile operatorilor Star Storage.

b. Scanare manuala

Scanarea manuala se foloseste in cazul documentelor cu formate neobisnuite ca: documente legate de tipul cartilor si al manuscriselor vechi, documente deteriorate, carti, reviste, brosuri, planse tehnice, radiografii s.a. Pentru scanarea manuala folosim scanere speciale, de captare a imaginilor fara ca documentele sa fie atinse si echipamente de la cei mai renumiti producatori mondiali, Zeutschel si Contex, care permit captarea imaginilor pe baza de lumina rece, fara emisie de radiatii UV.

SERVICII DE INDEXARE SI VALIDARE

Serviciile de indexare si validare permit regasirea rapida si cu eforturi minime a documentelor in format electronic prin intermediul metadatelor introduse de catre operatorii nostri in campurile index sau prin indexarea intregului continut.

Va oferim servicii de indexare/validare a documentelor prin dezvoltarea unor scheme de indexare cat mai corecte, care sa se plieze pe obiectivele dumneavoastra de cautare, ajutandu-va sa gasiti rapid si exact informatiile necesare. Schemele de indexare sunt agreate cu beneficiarii si asigura obtinerea de metadate. Corectitudinea indecsilor este asigurata cu ajutorul unor procedee de control riguroase, prin introducerea unor chei de verificare, tastarea aceleiasi informatii de catre doi operatori pentru a fi acceptata (cheie dubla), validarea cu surse de date externe etc.

Serviciile de indexare si validare pot fi clasificate astfel:

a. OCR

Recunoasterea optica a caracterelor (OCR - optical character recognition) realizata de platforma StarCapture reprezinta convertirea electronica a imaginilor documentelor in text editabil. Prin OCR se preiau automat datele in campurile corespondente, lucru care ajuta ulterior la regasirea cu usurinta a informatiilor din cuprinsul unei pagini, precum si la editarea acesteia. Una dintre aplicatiile practice ale acestei tehnologii este preluarea automata a informatiilor din formulare.

b. ICR

Recunoasterea scrisului de mana (ICR - intelligent character recognition) permite ca scrierea manuala sa poata fi recunoscuta de catre computer, "invatata" si ulterior procesata.

c. OMR

Recunoasterea bifelor de tip check box sau a zonelor dedicate semnaturilor din diferite formulare (OMR - optical mark recognition) permite procesarea rapida si sigura a formularelor, chestionarelor, testelor, listelor sau codurilor de bare.

d. BCR

Recunoasterea codurilor de bare (BCR - bar code recognition) se refera la posibilitatea aplicatiilor de conversie de a identifica si prelua din documentele scanate informatii de tipul codurilor de bare (1D si 2D), indiferent de pozitia si de orientarea acestora in cuprinsul documentelor.

e. Introducerea manuala a datelor

Aceasta metoda de procesare a datelor presupune implicarea unor operatori umani (manual data entry) si este necesara atunci cand informatiile ce trebuie extrase din documentele de scanat si arhivat au un caracter nestructurat, sunt dificil de identificat sau necesita un anumit tip de analiza. Star Storage are o echipa de peste 200 de operatori specializati in astfel de operatiuni, precum si un flux bine pus la punct de procesare si de verificare a calitatii datelor.